Πολιτική ασφαλείας και απόρρητο προσωπικών δεδομένων

Όταν συλλέγονται προσωπικά δεδομένα, η Air France καταβάλει προσπάθεια να συμπεριλαμβάνει αυτόματη σύνδεση (link) στους παρόντες γενικούς όρους ασφαλείας. Διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιούμε τους γενικούς όρους , για αυτό σας συνιστούμε να τους συμβουλεύεστε τακτικά.

Ασφάλεια

Διασφαλίζοντας τις συναλλαγές: Σας προσφέρουμε ένα ασφαλές σύστημα χρηματικών συναλλαγών μέσω διαδικτύου χρησιμοποιώντας τελευταία τεχνολογία, η οποία συμπεριλαμβάνει το πρωτόκολλο μεταφοράς δεδομένων SSL. Το λογισμικό του εξυπηρετητή (server) του SSL χρησιμοποιεί αλγόριθμους για να κωδικοποιήσει (ή 'να κρυπτογραφήσει') τα δεδομένα που εσείς εισάγετε (τραπεζικός λογαριασμός, διεύθυνση, κ.λπ.) πριν αυτά αποσταλούν μέσω διαδικτύου. Εφόσον κωδικοποιηθούν, τα δεδομένα παραμένουν σε άναρχη σειρά κατά τη μεταφορά τους μέσω του διαδικτύου και μπορούν να αποκωδικοποιηθούν από τον εξυπηρετητή μας (server) με τη χρήση ενός μοναδικού κλειδιού αποκωδικοποίησης. Τα δεδομένα κωδικοποιούνται με τη χρήση των κλειδιών ασφαλείας του SSL, 3.0 RC4, RSA 128 bits/512 bits εναλλακτικά: Πρόκειται για την έκδοση του πρωτοκόλλου SSL που σήμερα προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας, ώστε να είστε σίγουροι ότι αγοράζετε το εισιτήριό σας με πλήρη εμπιστευτικότητα και ασφάλεια. Συστάσεις γενικού περιεχομένου:

Όταν δημιουργείτε έναν λογαριασμό, επιλέγετε μία ταυτότητα χρήστη και έναν κωδικό εισόδου, τα οποία οφείλετε να εισάγετε εάν θελήσετε να αλλάξετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Το προφίλ και τα στοιχεία σας προστατεύονται από έναν κωδικό εισόδου ώστε εσείς και μόνο εσείς να έχετε πρόσβαση σε αυτά τα προσωπικά δεδομένα. Σας συμβουλεύουμε να μην τον αποκαλύψετε σε κανέναν. Είστε αποκλειστικά υπεύθυνος για την προστασία του απορρήτου του κωδικού εισόδου σας και/ή των δεδομένων σχετικών με το προφίλ σας. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάτε να αποσυνδέεστε από το προφίλ σας και να κλείνετε το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης διαδικτύου (browser) στο τέλος κάθε συνεδρίας, ειδικά εάν μοιράζεστε τον υπολογιστή σας με άλλους χρήστες. Με αυτόν τον τρόπο θα αποτραπεί η πρόσβαση άλλων χρηστών στα προσωπικά σας δεδομένα.

Προστασία του ιδιωτικού απορρήτου και των προσωπικών δεδομένων

Συλλογή Πληροφοριών

  • Το ιδιωτικό απόρρητο είναι πολύ σημαντικό για εμάς.
  • Όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, συλλέγουμε πληροφορίες για τον χρήστη ώστε να καταστήσουμε καλύτερη και πιο ελκυστική την εμπειρία σας με την ιστοσελίδα www.airfrance.com βελτιώνοντας το περιεχόμενο και την πλοήγηση της ιστοτόπου μας. Τα στοιχεία που συλλέγονται περιλαμβάνουν τον πάροχο της υπηρεσίας, τον τύπο του προγράμματος περιήγησης διαδικτύου (browser) καθώς και τις σελίδες, τις οποίες "ανοίξατε" στον ιστότοπό μας.
  • Δεν έχουμε πρόσβαση σε καμία πληροφορία που μπορεί να σας ταυτοποιήσει εκτός και αν επιλέξετε να μας παρέχετε εσείς τέτοιου είδους πληροφορίες.
  • Δεν χρησιμοποιούμε στοιχεία που μπορούν να αποσταλούν και να αποθηκευτούν στον υπολογιστή σας (cookies).
  • Παιδιά κάτω των 13 χρονών που έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα www.airfrance.com:

Δεν έχουμε τρόπο να διακρίνουμε την ηλικία των προσώπων που έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα www.airfrance.com, για αυτό συλλέγουμε τις ίδιες πληροφορίες για τα πρόσωπα κάτω των 13 χρονών και εφαρμόζουμε την ίδια πολιτική προστασίας του ιδιωτικού απορρήτου όπως θα κάναμε με κάθε άλλο πρόσωπο. Παρ΄ όλα αυτά εάν ένα παιδί μάς παρέχει πληροφορίες που το ταυτοποιούν χωρίς τη συγκατάθεση του γονέα ή του κηδεμόνα, ο γονέας ή ο κηδεμόνας πρέπει να επικοινωνήσει μαζί μας για να απαλείψουμε τις πληροφορίες και/ή να τις διαγράψουμε από τους όποιους καταλόγους επικοινωνίας που χρησιμοποιούνται για προώθηση προϊόντων. Η Air France υποστηρίζει και τηρεί την Πράξη για την Προστασία του Ιδιωτικού Απορρήτου των Παιδιών στο Διαδίκτυο (15 USC 6501). Χρήση δεδομένων Τα στοιχεία που συλλέγονται μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την Air France ή από κάποια από τις εταιρείες που την υποστηρίζουν μόνο σε ενημερώσεις για διαφημιστικούς ή εμπορικούς σκοπούς διαμέσου διαφορετικών επικοινωνιακών μέσων. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα εν λόγω στοιχεία για να διεξάγουμε έρευνα για τη βελτίωση των υπηρεσιών μας. Σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις, η Air France μπορεί να χρειαστεί να αποκαλύψει απόρρητες πληροφορίες όταν είναι απαραίτητο για την ταυτοποίηση, την ανάκριση ή τη δίωξη οποιουδήποτε προσώπου που φαίνεται να έχει διαπράξει ζημία ή βλάβη, με πρόθεση ή χωρίς:

  • στα δικαιώματα ή στην περιουσία της Air France,
  • σε άλλους χρήστες του ιστοτόπου της Air France,
  • σε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο που μπορεί να επηρεάστηκε δυσμενώς από τις παραπάνω ενέργειες.

Η Air France μπορεί κατ΄ εξαίρεση να αποκαλύψει προσωπικά στοιχεία, όταν υποχρεούται νομικά να πράξει κατ΄ αυτόν τον τρόπο, π.χ. κατόπιν υποβολής διαμαρτυρίας.

Διατάξεις σχετικές με τις πτήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πτήσεων και για λόγους που αφορούν την εθνική ασφάλεια, οι Ηνωμένες Πολιτείες υιοθέτησαν στις 25 Ιουνίου 2002 έναν κανονισμό, ο οποίος υποχρεώνει όλες τις αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν πτήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες να δίνουν στα Τελωνεία των Η.Π.Α. πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά δεδομένα των επιβατών που ανευρίσκονται στα συστήματα κρατήσεών τους. Οποιαδήποτε παραβίαση του αμερικανικού δικαίου έχει ως συνέπεια την επιβολή αυστηρών ποινών στις αερογραμμές από τις αμερικανικές αρχές. Ως εκ τούτου, η Air France ενημερώνει τους επιβάτες της ότι από τις 3 Μαρτίου 2003: Όλες οι προσωπικές πληροφορίες που παρέχονται από τους πελάτες της όταν κλείνουν την πτήση τους θα είναι άμεσα προσβάσιμες στις αμερικανικές αρχές.

Η Air France, η οποία αναλαμβάνει την ασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών της εντός του γαλλικού και ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου, υπενθυμίζει στους επιβάτες της ότι ένα μέρος των δεδομένων τους είναι υποχρεωτικό για την κράτηση των πτήσεων και την έκδοση των εισιτηρίων και ότι το δικαίωμά τους να αντιταχθούν αυτού του μέτρου μπορεί να οδηγήσει στην ακύρωση του ταξιδιού τους ή τουλάχιστον στην ακύρωση κάποιων από τις υπηρεσίες που αιτήθηκαν, σύμφωνα με το Άρθρο 26 του Ν. 78-17 της 6ης Ιανουαρίου 1978 σχετικά με τα πληροφοριακά συστήματα, αρχεία και ελευθερίες.